O NAMA

O NAMA2018-12-27T08:34:57+00:00

Naša Tajanis priča

Tajanis avantura započela je jednim pozivom od prijatelja: “aj primi goste u hostelu”. I od tog dana prošlo je 3 godine kako sam u ovom poslu.  Kada sam krenula prema hostelu nisam imala iskustva, dapače imala sam veliku tremu i izlika mi je bila “my friend is out of the town” i svi su se na to nasmijali kao ok, ne ide ti loše. Tog dana sam preuzela ključ i nakon par check ina i dobrih recenzija i ocjena odlučili smo da ću voditi hostel i prestati s vođenjem obiteljskog restorana. 

Radom u Windward Hostel Zadar počela sam stjecati iskustvo, znanje, obnavljati jezike i veseliti se svakom novom check inu. Od toga trena moj prijatelj više nije bio “out of the town”. 

Ubrzo su se počeli javljati ostali iznajmljivači sa željom da preuzmem njihove nekretnine i lišim ih obaveza. Tako je i bilo prvu godinu, uz hostel vodila sam još nekoliko apartmana. Drugu godinu, nakon upoznavanja s poduzetničkim iskustvima i metodama koje se koriste za validaciju poslovnih ideja, počela sam intenzivno razmišljati o pokretanju vlastitog biznisa.

Svojim entuzijazmom i strašću koju osjećam prema poslovanju u turizmu, direktno sam doprinosila rastu i razvoju hostela, restorana i apartmanima. Cijelo to vrijeme kroz moj angažman gradila sam iskustvo i kontakte koji su nužni i za uspješno poslovanje. 

I eto nas u 2018. na početku priče TAJANIS. Bavimo se poslovima upravljanja turističkim objektima i poslovnim savjetovanjem u turizmu, promidžbom (reklamom i propagandom), te istraživanjem tržišta. Upravljamo nekretninama uz naplatu ili na osnovu ugovora.

NAŠE USLUGE

Fantastično lice iza fantastičnog projekta

Pozdrav, ja sam Diana

Posljednjih 5 godina, kroz poziciju voditelja ugostiteljskog objekta, nakon toga hostela i apartmana, bila sam zadužena i odgovorna za samostalno kreiranje novih turističkih proizvoda, koji su se na tržištu pokazali kao potrebni i opravdani, a time i profitabilni kako za ugostiteljstvo tako i za hostel, te privatne iznajmljivače. 

Osim toga, kao menadžer kvalitete, analizirala sam svaki pojedini odjel i ukupno poslovanje hostela, apartmana i vila s bazenom u svrhu detekcije prostora za poboljšanje, prepoznavanja rizika i kreiranja operativnih i strateških planova za postizanje bolje popunjenosti i popularnosti, ne samo u sezoni već predsezoni i postsezoni. 

Sve navedene aktivnosti mogla sam provesti radom nakon stečenog iskustva, brojnih edukacija i sajmova koji su u me u potpunosti uputili u sve vezano za poslovanje hostela i ostalih turističkih objekata.  Iz tog razloga stalno pratim tržište i trendove. Tržište se neprestano mijenja i potrebno se uvijek iznova prilagođavati.

Slijedom toga, odlučila sam se za usku, ali ne ograničavajuću, specijalizaciju voditelja hostela i turističkih objekata s kojima bi se, ovisno o potražnji, voljela proširiti po cijeloj Republici Hrvatskoj. Želja mi je jednog dana pokušati sve više oživjeti seoski turizam, kako na području Srednje i Juže Dalmacije tako i na Sjeveru. U korak s tim objekti bi bili otvoreni cijele godine.

Iskustvo rada u turizmu i involviranost u sve procese, od najosnovnijih operativnih do kreiranja strateških ciljeva i menadžmenta dovelo me do pokretanja vlastitog biznisa. Moje iskustvo bilo je popraćeno željom za novim avanturama, znanjem, entuzijazmom, te voljom za početi nešto novo i drugačije. 

Imala sam u glavi ideju da posjetiteljima, neovisno o trajanju njihovog putovanja,  prenesem život lokalnog čovjeka, kulturu i običaje. U samom početku imala sam dovoljan broj klijenata no željela sam sazreti za nove, kako bi nam efikasnost, visoka kvaliteta i personalizacija usluga ostala na nivou. 

Moja težnja ka stalnom usavršavanju nije prestajala. Svjesna činjenice da je ovaj oblik usluge postao popularan, kako bih i se održala moram pronaći način diferencijacije od ostalih u branši. Srećom iznajmljivači su u meni vidjeli dozu povjerenja i stekli sigurnost, a ja sam kroz svoj angažman ispravljala konstantne greške drugih agencija i posrednika, koji su prije svega imali lošu komunikaciju, loše kanale prodaje i ne adekvatnu promociju, opsežne i nepovoljne ugovore, i nisu poštivali dogovor.

Tu je bio moj prostor za djelovanje koji sam ja iskoristila, te okrenula priču u svoju korist… i evo me danas sam jako uspješna i zadovoljna. Trebalo se samo izboriti za sebe i voditi život vrijedan divljenja – to je bila moja motivacija za životne promjene i pokretanje obrta Tajanis. To je put koji jedino vlastitim rukama treba odraditi.

Ono na čemu ustrajem i razlikujem se u odnosu na konkurenciju je visoka specijaliziranost i kreiranje usluga i turističkih proizvoda koje tržište, odnosno klijenti traže i očekuju.
Većina postojećih poslovnih subjekata teži masovnosti, velikom broju različitih usluga, koje se s malim maržama prodaju velikom broju klijenata, ostvarujući tako prihod i profit. Ne ostvaruju povezanost s klijentom, ne ispituju njegovo zadovoljstvo, ne prate profil klijenata, njihova očekivanja, navike, platežnu moć, način života. Također, vezano uz to ne prate trendove tržišta u smislu promocije i marketinga općenito, te nude jako slične turističke proizvode, aranžmane i usluge.

Avantura počinje i završava s nama.

KONTAKTIRAJTE NAS!